Build Your Own Business Website header image

Welcome to our Members Only Forum

You are welcome to view the content on our Forum, just scroll down to view this forum post.
If you like what you find and want to be able to post a question, please check out our subscription options.
Please feel free to search the forum using either the Google Site Search above or the forum search below.

Avatar
Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed sp_TopicIcon
Videos choppy - me, too
Avatar
Pam Cadd
Richland, WA
Jedi
Members
Forum Posts: 99
Member Since:
January 24, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 26, 2011 - 3:18 pm
sp_Permalink sp_Print

Rick, I'm having the same problem that Shari talked about. You've also emailed me about not being able to play videos. Well, I can play them - but it takes lots of patience. It usually takes me 20 minutes or more to see a 5 minute video - and several times it has just quit playing and nothing will persuade it to start again.

Right now I'm on Lesson 10, currently on part 5. I've tried starting the video, then pausing to let buffering finish, but that doesn't help. It will play a few words, then stop for many seconds, play another second or two - or sometimes it plays half a minute before stopping again. Very frustrating. In fact, I'm so glad that you have pretty much a transcript of your lessons under the player, because some of the videos I've just given up trying to play - but I can read the transcript and do what it says.

I'm concerned about the more advanced videos, though, because I know I'll want to see those in their entirety.

I'm watching in Firefox. I tried both Chrome and IE, and neither of those worked at all. I have a pretty fast wireless connection (Clearwire) and don't have trouble watching Hulu and shows on the PBS site.

Thanks so much for all the time you've put into these - I'm learning so much!

Pam

Avatar
Rick Anderson
Desert Hot Springs, CA
Admin
Forum Posts: 13637
Member Since:
November 8, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 27, 2011 - 6:41 am
sp_Permalink sp_Print

Shoot, I wish I new what to suggest.  These problems are generally isolated and often go away.  For example, Shari reports that the videos now display just fine.  The videos are large because I created them in high definition at a large size so that they would read well at full screen.  This means that they are generally quite a bit larger than a typical online video (although that video is only 57MB).

Right now I have a below average internet connection (visiting Palm Springs, CA) and the lesson 10 part 5 video is playing fine for me in all 3 browsers.

Here is the direct link to the hosted video - http://www.screencast.com/t/ODU2Y2EyNTAt

Try that and see if it works better.

I am in the process of transitioning to Amazon Cloudfront for hosting the videos, for example all of the live answer videos are hosted there.  I'm mainly doing this so that my members in Europe, SE Asia and Dow Nunder have a more reliable video experience.  Do the live answer videos play fine for you?

Avatar
Pam Cadd
Richland, WA
Jedi
Members
Forum Posts: 99
Member Since:
January 24, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
3
January 27, 2011 - 8:36 am
sp_Permalink sp_Print

The live answer videos play great - and I love the full screen size. I haven't had time to watch the direct link yet. This morning I'm hosting a 3 yo granddaughter, so playing with the web ended when she came in.

Avatar
Rick Anderson
Desert Hot Springs, CA
Admin
Forum Posts: 13637
Member Since:
November 8, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
4
January 27, 2011 - 10:15 am
sp_Permalink sp_Print

Well, All of the new videos we are producing will be in the Live Answer format hosted by Amazon Cloudfront.

Avatar
Pam Cadd
Richland, WA
Jedi
Members
Forum Posts: 99
Member Since:
January 24, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
5
January 27, 2011 - 4:47 pm
sp_Permalink sp_Print

I watched the direct link and it was no better - phooey. But now I'm watching lesson 11 and - after I went away a few minutes and let it buffer - it played just fine. That didn't work on the other videos. The hardest problems to fix - intermittent ones. So I'll just continue to watch what will play for me.

 

Really looking forward to more Live Answer and new videos hosted by Cloudfront. Thanks!

Avatar
Rick Anderson
Desert Hot Springs, CA
Admin
Forum Posts: 13637
Member Since:
November 8, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
6
January 27, 2011 - 5:02 pm
sp_Permalink sp_Print

OK, that either means that there is a server issue or a connection issue.  I'll contact screencast to see if they can diagnose your connection from their end.

Avatar
Rick Anderson
Desert Hot Springs, CA
Admin
Forum Posts: 13637
Member Since:
November 8, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
7
January 28, 2011 - 1:31 pm
sp_Permalink sp_Print

Pam, screencast.com tech support would like to contact you to try to help figure out why the videos are behaving this way for you.  Are you open to that?

Avatar
Pam Cadd
Richland, WA
Jedi
Members
Forum Posts: 99
Member Since:
January 24, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
8
January 28, 2011 - 1:55 pm
sp_Permalink sp_Print

I would really appreciate that! I'll probably learn something in the process, too.

What contact info do you need to set that up?

Forum Timezone: America/Los_Angeles

Most Users Ever Online: 228

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Keith W Jones: 1434

Brian Tozer: 1004

Carolin: 983

Heidi Hafner: 509

John Cunningham: 423

Reece Morrel: 353

Newest Members:

digitalaerolus

emma62755

sharonmarks

emma80233

Tijs de Jong

Daniel Frey

Forum Stats:

Groups: 8

Forums: 46

Topics: 6999

Posts: 34817

 

Member Stats:

Guest Posters: 6

Members: 6762

Moderators: 2

Admins: 2

Administrators: Rick Anderson, Rick Anderson

Moderators: Pierre Cote, Laura Nugent